person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 12282 times

Narodni VETO ima pravo ukinuti sve protuhrvatske zakone koje su izglasali gremijevi zastupnici u saboru!

Uloga narodnog veta je da poništi zakon koji već postoji, zašto je potrebna većina upisanih birača. Apstinenti, svojim neizlaskom na glasanje, stavljaju do znanja da prihvaćaju status quo, tj. da su oni za to da na snazi bude zakon koji je izglasalo zakonodavno tijelo.

Nositelj suvereniteta (najviše moguće vlasti) je NAROD. Predstavnička demokracija je proces kada građani svoju volju i svoje prvo na odlučivanje povjeravaju nekom drugom (zastupnicima) u uvjerenju da će oni zastupati njihove interese. O hrvatskim zastupnicima (čast iznimkama) sve znamo. Oni ne služe hrvatskom narodu već gremijima ili Židovima i to onim najgorim Rothschildu, Rockefelleru, Sorosu i ostaloj svjetskoj zločinačkoj organizaciji). U njihovoj službi su i naši, svi bivši premijeri i sadašnji premijer Plenković, kao i svi bivši predsjednici i sadašnja predsjednica Kitarović. I to nam treba biti jasno svima! A hrvatska mladost nije ginula za Židove cioniste već za svoju Hrvatsku.

o3cfd4ff673c93395fd580159a9616109 XL

Dakle, svojevoljno smo se na izborima odrekli svog suvereniteta, ali ga nismo dali bjanko! Svim zastupnicima koji su svjesno radili protiv interesa onih zbog kojih jesu u saboru, dakle građana, države i društva u cjelini, treba skinuti imunitet i moraju materijalno, moralno i kazneno odgovarati, a također im doživotno treba zabraniti dalji rad obavljanja bilo koje javne tj državne ili društvene funkcije.

Za početak osnovati neovisno tijelo koje će se baviti imovinom političara

Ne manje je važno da im se doživotno ukine aktivno i pasivno biračko pravo, dakle da ne mogu više učestvovati u procesu bilo kojih izbora na bilo kom nivou, bilo kao kandidati bilo kao glasači. Za početak treba osnovati neovisno tijelo koje bi se bavilo imovinom istih, i da se sva imovina za koje ne mogu dokazati porijeklo konfiscira. Isto važi i za sve nositelje javne vlasti kako zakonodavne, tako izvršne i naročito sudske.

Ta sredstva bila bi dovoljna da se napuni proračun, da se dalje ne uzimaju nove kreditne linije, da punjenje i trošenje proračuna bude potpuno javno i transparentno, da se ukine daljnja "privatizacija" jer je vlasništvo naroda (per capitta) nelegalno i nelegitimno i bez ikakvog pravnog osnova pretvoreno iz društvenog u državno (kao prelazni oblik) sa krajnjim ciljem da bi bilo poklonjeno sistemskim polugama.

Vlasničko pravo se ne može prenijeti prostim otimanjem i bez suglasnosti nositelja (titulara) vlasništva. Nije to ni legalno niti legitimno.Ta sredstva bila bi dovoljna da se pokrene novi investicioni ciklus bez daljeg zaduživanja od strane MMF-a, Svjetske banke, Europske banke za obnovu i razvoj i ostalih komercijalnih banaka pod vrlo nepovoljnim i štetnim uvjetima po građane, državu i društvo u cjelini.

Svi koji su učestvovali u tom procesu sistemske korupcije i kriminala, koji je vrlo organiziran, ali nikako transparentan, moraju odgovarati i vratiti na taj način sva sredstva uz kamatu, izgubljenu dobit i nadoknaditi svu pričinjenu štetu. Narodni veto, također poznat i kao građanski veto, abrogativni ili suspenzivni referendum je podvrsta zakonodavnog referenduma putem kojeg birači ukidaju važenje postojećeg zakona.

U slučaju da do narodnog glasovanja dođe i na njemu postojeći zakon bude odbačen, smatrati će se kao da taj zakon nikada nije ni bio donesen. To znači da veto naroda na zakon ima povratno djelovanje, jer se smatra da zakon koji je njime odbačen nije nikada ni postojao. Pravno gledano, narodni veto je raskidni uvjet (condition résolutoire), kojem je podvrgnut odnosni zakon, koji svoju egzistenciju zasniva na tome što je izglasan u zakonodavnom tijelu.

nmVeto 750x442

Uloga narodnog veta je da poništi zakon koji već postoji, zašto je potrebna većina upisanih birača. Apstinenti, svojim neizlaskom na glasanje, stavljaju do znanja da prihvaćaju status quo, tj. da su oni za to da na snazi bude zakon koji je izglasalo zakonodavno tijelo. Ima autora koji smatraju da je narodni veto vrsta fakultativnog naknadnog zakonodavnog referenduma. Međutim, učešće birača u naknadnom referendumu (ratifikacija) daleko je naglašenije nego u narodnom vetu i ima drugačije pravno značenje.

U slučaju narodnog veta zakon je donesen, on je isključivo djelo parlamenta. Parlament je taj koji samostalno, glasanjem, dodjeljuje tekstu koji je usvojio kvalitetu i snagu zakona. Birači, kad po osnovu narodnog veta interveniraju imaju pred sobom zakon koji je u svemu pravovaljan i u čijem stvaranju oni ni na koji način nisu pozvani da uzmu učešće. Sve što oni mogu činiti je da ga ponište.

Putem narodnog veta birači ne vrše nikakvu kreativnu vlast nego jednostavno, kako je to ovlaštenje nazivao Montesquie, vlast sprječavanja (faculté d'empecher), tj. pravo da se poništi odluka koju je donio neko drugi.

Birači raspolažu zakonom koji je donio neko drugi izvan njih!

NAPOMENA: Ponovno nam upadaju u računalo i mijenjaju slike u objavama! Javite nam na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte i dijelite naše objave jer su istina i vjera oružje protiv zajedničkog neprijatelja – političara – cionista koji otvoreno rade protiv, kako hrvatskog, tako i protiv interesa ostalih naroda u regiji! Naš link: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj facebook stranici https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/?ref=page_internal

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

(19 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: