person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 3804 times

'Istina o Istanbulskoj' ide dalje, hrvatski narod će je na jesen poništiti!

Slijedeća faza treba biti rušenje Lisabonskog ugovora kojeg su protuustavno potpisali veleizdajnici i profašisti, Jadranka Kosor i Ivo Josipović. Hrvatski narod se jasno 91. na referendumu (94,7%) izjasnio za neovisnost, a ne za udruživanje u raznorazne asocijacije ili tvorevine.

Građanska inicijativa 'Istina o Istanbulskoj' predala je Hrvatskom saboru prikupljene potpise za raspisivanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije. Hrvatski narod još jednom je pokazao zajedništvo, 377.635 potpisa je mnogo više od 10 % potpisa, koliko je bilo potrebno za raspisivanje referenduma na kojem će hrvatski narod poništiti Istanbulsku konvenciju koju su u saboru ratificirali profašisti (gremijevi zastupnici) i zastupnici koj ne vide šumu od stabla.

fcef2d7ef4bec1479324cc3961161a65 XL

"Kao što smo prebrodili sve dosadašnje prepreke tako ćemo i ostale te očekujemo da ćemo na jesen imati referendum i da ćemo izglasovati otkazivanje Idtanbulske konvencije", izjavila je koordinatorica inicijative Kristina Pavlović. Pavlović je kazala kako su, bez obzira kako referendum prošao - "senzibilizirali hrvatske građane za temu rodne ideologije i otežali njezino uvođenje". Dodala je i kako će svim inicijativama ubuduće biti lakše prikupljati potpise, jer za to neće trebati plaćati i dobiti dozvole.

Umirovljeni hrvatski general Željko Sačić današnju odluku saborskog Odbora za Ustav, koji je pozvao Vladu da provjeri broj vjerodostojnih potpisa za referendumsku inicijativu "Narod odlučuje" za promjenu izbornoga zakonodavstva, Sačić je nazvao sramotnom. Istaknuo je kako poučava građane da ni u kojem slučaju ne pristaju ni na kakve ankete, prisile ni davanja izjava o tome jesu li dali potpis. Dodao je da bi takve provjere bile protuzakonite i protuustavne te da se ne boje zakonite provjere potpisa, nego eventualnih opstrukcija.

Izjava za medije prilikom predaje potpisa Hrvatskom saboru Trg sv. Marka u Zagrebu, srijeda 20. lipnja 2018. u 17h:

''Volonteri građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“ uz pjesmu i hrvatske zastave predali su danas Hrvatskom saboru Zahtjev za raspisivanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije uz 377.635 potpisa, što je više od 10% birača iz Republike Hrvatske, potrebnih za raspisivanje referenduma.

Predstavnici inicijative izrazili su veliku sreću i zadovoljstvo činjenicom da je skupljen tako velik broj potpisa. Zahvalili su svim volonterima koji su pokazali da u Hrvatskoj postoje ljudi koji su spremni žrtvovati puno svog vremena i truda za dobrobit hrvatskog društva. Istaknuto je da je prekrasno vidjeti toliko volontera iz raznih krajeva Hrvatske koji žele da hrvatski narod bude usmjeren pravim vrijednostima i koji su spremni boriti se protiv dokumenata poput Istanbulske konvencije, koji ugrožavaju tradicionalne hrvatske vrijednosti.

Koordinatorica inicijative Kristina Pavlović pokazala je plakat s kojim je inicijativa u jesen prošle godine počela osvješćivati javnost o tome što donosi Istanbulska konvencija. Na tom je plakatu slika djevojčice koja govori da su joj u školi rekli da može odlučiti je li ona muško ili žensko. Tada je inicijativa naišla na optužbe da izmišlja, da pojam roda u Istanbulskoj konvenciji nema veze s identitetom osobe tj. da ona ne sadrži rodnu ideologiju.

Kristina Pavlović se osvrnula na dopis ministrice Divjak upućen prije nekoliko dana ravnateljima svih osnovnih i srednjih škola, u kojem daje upute ravnateljima kako postupiti prema učenicima koji su „odabrali život u drugom rodnom identitetu“ ili „promijenili spol“! Potvrda je to širenja rodne ideologije koju promovira Istanbulska konvencija.

Bez obzira na to kada će doći do referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije i kako će on proći, ova je inicijativa već učinila ogroman posao u tome što je senzibilizirala hrvatsku javnost na neznanstvenost i pogubnost rodne ideologije, zbog čega će se ta ideologija teže širiti u hrvatskom društvu.

Također, inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ učinila je veliku stvar i za sve buduće referendumske inicijative. Naime, na poticaj naše inicijative Ustavni sud je iznio stav da referendumske inicijative ne trebaju tražiti od gradova i općina dozvole za korištenje javne površine. Također, Ustavni sud je rekao da lokalni čelnici ne smiju na sebe preuzimati ulogu Ustavnog suda i odlučivati o tome je li određeno referendumsko pitanje u skladu s Ustavom.

Dakle, upravo zahvaljujući ovoj inicijativi, sve će buduće inicijative biti zaštićene od opstrukcija lokalnih „šerifa“ koji su opstruirali prikupljanje potpisa bilo zabranama, bilo neizdavanjem dozvola, bilo skupim naplaćivanjem javnih površina.

Velika su to dostignuća i velike pobjede građana protiv nedemokratske samovolje određenih političara! No, najveća se pobjeda očekuje na referendumu. Inicijativa očekuje da tijekom ljeta treba biti obavljena provjera potpisa i očitovanje Ustavnog suda o prihvatljivosti referendumskog pitanja, te očekuje da se referendum održi u rujnu ili listopadu.

Organizacijski odbor građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“

predaja potpisa2

Predaja  377.635 potpisa 

Hrvatski narod može sve. To je sinoć pokazala i hrvatska nogometna reprezentacija koja je deklasirala veliku Argentinu. Nema prepreke koju hrvatski narod, zajedništvom, ne može otkloniti.

Slijedeća faza treba biti rušenje Lisabonskog ugovora kojeg su protuustavno potpisali veleizdajnici i profašisti, Jadranka Kosor i Ivo Josipović. Hrvatski narod se jasno, 1991. na referendumu, izjasnio za samostalnost (94,7%), a ne za udruživanje u raznorazne asocijacije ili tvorevine. 

NAPOMENA: Ponovno nam upadaju u računalo, mijenjaju slike, dijelove teksta ili blokiraju link! Javite nam na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte i dijelite naše objave jer su istina i vjera oružje protiv zajedničkog neprijatelja – političara – cionista koji otvoreno rade protiv, kako hrvatskog, tako i protiv interesa ostalih naroda u regiji! Naš link: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj facebook stranici https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/?ref=page_internal

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

(8 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: